2014.01.20.
19:58

Írta: idefix

A vallásról... szabadon

Az itt leírtakon idestova 20 éve töprengek. Azaz: mi az igazság a Bibliában, a vallásban? Tényleg úgy kell e élnünk mint a szenteknek hogy a mennybe jussunk? Van e menny egyáltalán? És Isten?

Gyerekként persze könnyű volt, elmondták hogy Ádám és Éva, meg Özönvíz, Jézus plusz hállelúja. Gyere mamával templomba, mert jézuska örül ha eljösz. Egyébként meg amikor még kis halacska voltál a tengerben -mondta mama - akkor még...   (itt már azért éreztem némi képzavart)

Aztán nő az ember, tanul az evolúcióról, naprendszerről, világegyetemről, földönkívüliekről, és valahogy nem tudja beilleszteni az ufókat Ádám mellé a paradicsomba. Majd az egész vallás kérdést úgy ahogy van, kidobja, mert nem tudja feloldani az Isten Vs majom dolgot.

És egy nap élete szerelme bevallja neki, hogy ki akarja mondani az igent az égiek és mindenki más előtt. And vallás is back, nincs mese, a kérdés felett napirendre kell térni.

jesus_is_back_bitches.jpg

Nos, azt hiszem, annyi év után, végre sikerült megbékélnem az öreggel odafent. A lényeg pedig ennyi: Élj Istennek tetsző életet. Legyen feladatod magadon kívül legalább még egy embert boldoggá tenni, és életed nem volt hiábavaló. 

Ja igen, és hagyd ki az egyházat, amiből csak lehet. Nem attól leszel jó keresztény, hogy minden vasárnap dobálod a keresztet az első sorban. Attól még lehetsz rossz ember. Nincs szükség közvetítőre (értsd papokra) ha jó viszonyt szeretnél ápolni Istennel. Hisz Isten mindenhol ott van. Ezért nem szeretem, a "nem vagyok méltó arra, hogy hajlékomba jöjj" imát. De igen, az vagyok, mert nem kell jönnie, ott van mindenütt. Legyen Isten partner, aki "ha segítesz magadon megsegít ő is." Nyilván kell egy szervezet, ami propagálja a hitet, összefogja a híveket, de azért a monopol helyzetben lévő szervezetekre mindig ferdén néz az ember. Monopol, mert úgy véli a hit nála van, és azt majd ő minden vasárnap szolgáltatja.    

Hiszem, hogy az ember eredendően jó és meg tudja különböztetni a jót a rossztól. Pusztán annyi a dolgunk, hogy törekedjünk a jóra, anélkül hogy másoknak ártanánk vele, és Isten, legyen az Buddha, Jehova, Allah, vagy akár egy darab kő, ki miben hisz, lájkolni fog. Már ha létezik ugye.  

slingshot-b1-effects-god-likes-1_72.jpg

  

Szólj hozzá!

Címkék: vallás egyház zsidó Isten Buddha Allah

A bejegyzés trackback címe:

https://elblog.blog.hu/api/trackback/id/tr215772455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása