2014.01.30.
16:19

Írta: idefix

A benned megbújó liberális

Liberális: Jelentése Magyarországon korrupt, elmúltnyolcév, zsidó. (Vö: liberálbolsevik, libsi, balliberális )

Ha azt hiszed, hogy Te nem vagy egy közülük, hát tévedsz. A szó jelentése latin liber (felszabadított, azaz nem rabszolga) szóból ered. A liberalizmus irányzatai, többek között arra keresik a választ, hogyan lehet az egyén maximális szabadságát garantálni. Ergo, senki se pofázzon bele a dolgodba, amíg azzal nem ártasz másnak.

Itthon divat liberálisozni, már csak azért is, mert a liberalizmus itthoni megélése (szabad verseny,privatizáció, rendszerváltás) és története, sokak számára a csalódást és létbizonytalanságot hozta el valamint egybeforrt a 2002-től 2010-ig tartó időszakkal.

A legkevésbé sem kívánom a magyar liberális oldalt védeni, pusztán arra akarok rámutatni, hogy a liberalizmus nem eredendően gonosz, és hogy valamennyire te is liberális vagy, ha tetszik, ha nem.
index.jpg

Hiszed-e hogy véleményedet szabadon elmondhatod és nem kell félned a megtorlástól? Hiszed-e hogy kommentedben elküldhetsz engem meleg éghajlatra és nem foglak ezért megtorolni? - a vélemény szabadsága.

Hiszed-e hogy mindenki szavazhat legyen az fekete, zsidó, vagy szegény? Na és egy szegény fekete bőrű zsidó? Ha igen akkor te a  Politikai liberalizmus követője vagy.

Hiszed-e hogy úgy adhatsz el dolgokat, mondjuk a Vaterán, hogy az állam nem szól bele? Akkor te hiszel a gazdasági liberalizmusban.

Hiszed-e hogy hogy az állam és Aczél Györgyei, ne szóljanak bele, hogy mi kerülhet moziba és mi nem? Hogy melyik könyv jelenhet meg és melyik nem? Akkor te nem vagy más mint egy mocskos kulturliberális.

Hiszed-e hogy mindenkinek lehetősége legyen hozzáférni az oktatáshoz? Akkor te egy akkora szociálliberalista vagy, hogy talán még füvezni is szoktál. Tán csak nem szeretnéd a könnyűdrogok liberalizálását?

Liberalizmus: Sajnos sokáig szitokszó marad még itthon és egyre inkább azzá válik a világban is. Pedig mindannyiukban lakik egy kis liberális. Számomra John F Kennedy szavai jelentik a liberalizmust igazán:

"Ha 'liberális' alatt olyan embert értünk, aki előre néz és nem hátra, aki az új elképzeléseket rideg ellenállás nélkül üdvözli, akit érdekel az emberek jóléte - az egészségük, a lakhatásuk, az iskoláztatásuk, a munkájuk, a személyiségi jogaik és személyes szabadságuk - aki hisz abban, hogy át tudunk lépni a holtponton és legyőzni a gyanakvást, ami fogva tart minket a külpolitikában, nos, ha ezt értjük 'liberális' alatt, akkor én büszkén jelentem ki, hogy 'liberális' vagyok"

1 komment

Címkék: politika liberalizmus liberális

A bejegyzés trackback címe:

https://elblog.blog.hu/api/trackback/id/tr755789791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benderik 2014.03.26. 21:33:50

Hát igen, sokan nem tudják, hogy -- legalábbis elvárásaikban -- mennyire liberálisak, de sokkal többen teljesen is azok, mint hinnék magukról. De hát így jár sok minden, amit túlmisztifikálnax, és pláne, amit a politikába kevernek.
Másik oldalról viszont elképesztő, milyen sokan nem tudnak a másik szemével látni olyan helyzeteket se, amikben néha maguk is vannak, s szidnak másokat olyanért, amit maguk is tennének az adott helyzetben. Autós-gyalogos, ügyintéző-ügyfél...
süti beállítások módosítása